Pasii pentru demararea unei afaceri profitabila la tara

Cei interesati de pornirea unei afaceri se gandesc cum sa faca ca afacerea pe care o pornesc sa le aduca profituri cat mai mari. Fiecare spera ca va porni o afacere mica care sa aduca cat mai multi bani. Ca sa raspundem la aceasta intrebare vom puncta in continuare cateva aspecte la care trebuie sa se gandeasca:

Regula de baza a unei afaceri de succes este sa raspunda unor nevoi ale consumatorului si sa umple un gol de pe piata. In mediul rural exista premisele demararii unor afaceri de succes deoarece nu exista concurenta reala nici in domeniul afacerilor agricole si nici in domeniul afacerilor non-agricole. Trebuie insa avuta in vedere dimensiunea comunei sau a satului in care se demareaza afacerea deoarece in cazul afacerilor in domenii non-agricole care se adreseaza doar pietei locale exista comunitati care sunt prea mici pentru a da sansa dezvoltarii unor afaceri profitabile.

Ideea de afacere – daca conditiile de piata sunt prielnice trebuie sa analizate mai multe idei de afaceri si trebuie aleasa afacerea pentru care avem cele mai multe aptitudini si care ne atrage cel mai tare. Legat de domeniile in care se poate demara o afacere la tara, din multitudinea de posibilitati enumeram doar cateva:
– afaceri in domenii agricole: cultura de cereale sau plante tehnice, legumicultura, pomicultura, ferme de crestere a animalelor;
– afaceri in domenii non-agricole: comert cu produse alimentare si nealimentare, comert cu produse chimice, depozit de materiale de constructii, turism rural, atelier de reparatii, atelier de confectii imbracaminte, atelier de tamplarie, atelier de confectii metalice, salon de coafura, spalatorie auto, constructii, servicii de catering pentru evenimente, servicii sanitar-veterinare, servicii de mecanizare, unitati de procesare a produselor agricole, producere a energiei din surse regenerabile (biocombustibili), etc.

Amplasamentul afacerii si investitiile necesare – in functie de afacere trebuie sa ne gandim la un amplasament adecvat (teren, acces la utilitati, tipul cladirii, dotarile existente intr-o cladire, amplasarea in apropierea unei zone in care se afla forta de munca calificata). Apoi trebuie sa ne facem un plan care sa prevada ce investitii mai sunt necesare: amenajarea terenului, racord la utilitati, constructii noi, modernizari ale cladirilor existente, utilaje, scule, etc.

Dupa ce ne-am decis ce afacere facem, unde o facem si de ce investitii avem nevoie cel mai bine ar fi sa ne facem un Plan de Afacere. Parerea noastra este ca acest lucru este absolut necesar pentru a ne spori sansele de demarare a unei afaceri profitabile.

Finantarea afacerii – sumele necesare in cazul afacerilor mici pot fi de la cateva mii de Euro la doua sute de mii de Euro iar in cazul afacerilor mai mari se pot ridica la cateva milioane de euro.
Pentru finantarea afacerii in prezent exista 2 posibilitati:
– creditele bancare
– fondurile europene nerambursabile
Evident, in perioada actuala cel mai rentabil e sa apelezi la fondurile europene.

Inmatricularea firmei si rezolvarea aspectelor legale
Dupa ce am gasit am finalizat planul de afaceri care ne confirma ca afacerea este profitabila si am gasit solutii pentru a finanta afacerea trebuie sa ne facem propriu zis o firma. Un întreprinzator care se pregateste sa-si înceapa o afacere are urmatoarele variante:
– Persoana fizica autorizata (P.F.A.), Intreprindere individuala (I.I.), Intreprindere Familiala (I.F.)
– Societate comerciala (S.R.L., S.N.C., S.C.A., S.C.C.A., S.C.S)
In general cei care pornesc mici afaceri se orienteaza catre PFA, II sai IF.

Dupa ce am inregistrat efectiv afacerea la Registrul Comertlului trebuie sa mergem la Primarie si sa obtinem autorizatia de functionare, iar apoi la celelate institutii ale statului pentru a obtine celelalte avize si autorizatii necesare (care pot diferi, in functie de tipul afacerii

Pentru mai multe detalii legate de pornirea unei mici afaceri profitabile la tara va recomandam sa accesati urmatorul link : Ce-trebuie-sa-faci-pentru-a-porni-o-afacere-profitabila-la-tara

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: