Relatia dintre o idee buna de afaceri un un model de afaceri

Un model de afacere este practic o descriere a modului în care o firma sau organizatie creeaza valoare (valoare economica, sociala, sau alte forme de valoare). Modelul arata mecanismele prin care antreprenorii creaza firme de succes. O afacere, fie ca este intr-un domeniu agricol sau intr-un domeniu non-agricol, are succes nu datorita intamplarii ci datorita faptului ca ea inglobeaza structuri organizationale, practici comerciale, procese operationale, infrastructura, strategii si oferte care raspund unei oportunitati comerciale.

Teoretic, pana nu de mult, se considera ca pentru a porni o afacere profitabila e necesar sa identifici o nevoie nesatisfacuta sau satisfacuta partial a pietei si sa iti organizezi afacerea astfel incat produsele / serviciile sa raspunda dorintelor clientilor, care fiind multumiti vor fi dispusi sa plateasca pentru ceea ce primesc.
Steve Jobs a demonstrat ca este posibil si altfel, spunand: „Consumatorul NU STIE ce vrea, pana nu-i arati!”. Poti sa ai o afacere de mare succes daca iti imaginezi un produs la care potentialii tai clienti nici macar nu s-au gandit si pentru care la momentul lansarii nu exista in mod real o cerere nesatisfacuta deoarece potentialii clienti nu isi imagineaza utilitatea unui produs/serviciu.

Indiferent insa de situatie primul pas pentru o persoana care doreste sa aiba o afacere profitabila este ca atunci cand isi dezvolta ideea de afacere sa se gandeasca foarte bine la modelele de afaceri existente in domeniul in care vrea sa demareze businessul. O afacere de succes nu presupune doar alegerea unei idei foarte bune dintr-un pachet de idei de afaceri ci si intelegerea foarte buna a modelului de afacere.

Pe cei interesati de modele de afaceri in mediul rural ii invitam sa viziteze: www.ruralonline.ro/modele-de-afaceri-rurale

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: