Finantari nerambursabile pentru tinerii fermieri

Agentia de Plăti pentru Dezvoltare Rurală si Pescuit (APDRP) deschide în perioada 1 – 29 iunie 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de instalare a tinerilor fermieri prin Măsura 112 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013.  Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic” şi are ca obiective:
a. Îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă;
b. Îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură;
c. Creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri;
d. Creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii în vârsta de pâna la 40 de ani, care pot fi persoane fizice sau juridice si care practica în principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola:

  • are o dimensiune economica cuprinsa între 6 si 40 UDE1;
  • este situata pe teritoriul tarii;
  • este înregistrata în Registrul unic de identificare – APIA si Registrul agricol.

Din punct de vedere al statutului juridic, cei care sunt eligibili pentru a solicita sprijin nerambursabil prin Masura 112 sunt:
– persoana fizica;
– persoana fizica înregistrata si autorizata în conformitate cu prevederile OG nr. 44/ 2008, cu modificarile si completarile ulterioare:
• individual si independent, ca persoana fizica autorizata;
• ca întreprinzator titular al unei întreprinderi individuale;
– asociat si administrator unic al unei societati cu raspundere limitata – SRL, înfiintata în baza Legii 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conditii minime obligatorii pentru acordarea sprijinului
Pentru a putea primi sprijin în cadrul Masurii 112, solicitantul sprijinului trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

  • are vârsta sub 40 de ani si se instaleaza pentru prima data în exploatatia agricola ca si conducator (sef) al acesteia;
  • detine sau se angajeaza sa dobândeasca competente si calificari profesionale în raport cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare;
  • prezinta un Plan de afaceri pentru dezvoltarea activitatilor agricole din cadrul exploatatiei agricole;
  • este membru al unei familii de fermier si a lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru în cadrul fermei (nu neaparat în ferma familiei) cu cel putin 12 luni înaintea instalarii sale pe cont propriu.

Valoarea sprijinului nerambursabil
Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 de Euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE, iar peste aceasta dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creste cu 4.000 Euro/ 1 UDE, dar nu va putea depasi 40.000 de Euro/ exploatatie.

ATENTIE: Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă acestei Măsuri este: 29 iunie 2012, ora 12:00.

Informatii suplimentare pe site-ul: www.apdrp.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: