Idee de afacere la tara: pensiune agroturistica

Turismul rural si agroturismul au devenit mai nou „o afacere la moda”. Turismul rural este acela forma de turism în care o persoana sau un grup se deplasează, cazează si îsi desfăsoară activitatea într-un cadru natural (în mediul rural). Pentru multe persoane turismul rural reprezintă una din modalitatile cele mai placute de a  petrece timpul liber în natură cu familia sau prietenii.
Intre turismul rural si agroturism exista numeroase asemanari dar si cateva deosebiri. Turismul rural are o arie de cuprindere mai mare, incluzând si agroturismul. Spre deosebire de turismul rural, agroturismul trebuie sa respecte o serie de criterii legate de consumatori.

In lume turismul rural si agroturismul au inceput sa se dezvolte dupa anii ’60, cand omenii au inceput sa fie tot mai preocupati de tinta (destinatia) vacantelor. Simultan cu manifestarea primelor tendinte de petrecere a vacantelor in mijlocul naturii, din ce in ce mai multi turisti si-au dorit petrecerea clipelor de relaxare in mediul (spatiul) rural.
In ziua de azi turismul rural este bine dezvoltat in urmatoarele tari europene: Germania, Franta, Austria, Danamarca, Finlanda, Irlanda, Italia, Portugalia. Potentialul de dezvoltare a agroturismului in Romania este destul de mare, atât datorita frumusetilor naturii cât si a obiceiurilor si traditiilor populare, si fiindca potentialul de dezvoltare este mare ne putem gandi ca si potentialul de castig este destul de bun.

Agroturismul poate deveni o afacere foarte profitabila daca stii unde sa il faci si cum sa il faci si este dupa parerea noastra o idee buna de afacere.
Cei interesati de pornirea unei afaceri in domeniul agroturismului pot afla mai multe despre acest gen de afacere (inclusiv despre autorizatiile necesare cat si despre costul estimativ al deschiderii unei pensiuni agroturistice) vizitand sectiunea „modele de afaceri” a portalului RuralOnline. Pentru detalii legate de deschiderea unei pensiuni agroturistice accesati linkul: Pensiune-agroturistica

Succes !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: