Idei de afaceri in agricultura pentru 2014

Afaceri agricole 2014Viata la tară ii tentează pe foarte multi romani. La tara ai sansa unei vieti linistite in care subzistenta iti este asigurată. Totusi, atunci cand vorbim de afaceri in agricultură care să iti asigure mai multi bani decat minimul necesar subzistentei lucrurile devin ceva mai complicate.
Micii fermieri se plang mereu de profiturile scăzute pe care le obtin si de greutătile pe care le intampină in dezvoltarea afacerilor pe care le au. Si totusi care sunt cele mai bune idei de afaceri in agricultura ? In ce merită cu adevarat să investesti?

Internetul este plin de tot felul de idei, dintre care unele te conduc la faliment in timp ce altele asigură profituri bunicele. Printre ideile cel mai des intalnite pe diverse site-uri care promovează afacerile agricole sunt: cultivarea legumelor in sistem ecologic, cultivarea cătinei, plantatii de căpşuni, plantatii de coacăze sau afine, plantatii de trandafiri, cultivarea ciupercilor, cultivarea plantelor medicinale, cultivarea plantelor aromatice, plantatii de paulownia, plantatii de salcie energetică, plantatii de goji sau merişoare, plantatii de nuci, cresterea albinelor, ferme de capre, crescatorii de prepelite, ferme de vipere, ferme de vitei de carne, ferme de porci, ferme de vaci de lapte.

Care este cea mai bună idee din cele enumerate mai sus este greu de spus. Rezultatele depind foarte mult de priceperea si puterea de muncă a proprietarului afacerii si bineinteles si de noroc! De exemplu cei care au investit in ferme de vaci de lapte spun că la pretul la care cumpară laptele marii procesatori ei ies in pierdere, dar in acelasi timp fermierii care si-au dezvoltat o mini-retea de vanzare a laptelui prin intermediul automatelor sunt foarte multumiti de profiturile obtinute. Iată un exemplu de oameni care au investit in acelasi domeniu, din care unii inregistrează profituri substantiale iar altii profituri minimale sau chiar pierderi. Un alt exemplu: cultivarea cătinei aduce niste profituri acceptabile dar cei care au făcut un pas in plus si procesează cătina, realizand sucuri sau alte produse pe baza de cătină obtin profituri frumusele, sau altul albinarii care reusesc sa isi certifice mierea ca si produs ecolgic obtin profituri mult mai mari exportand aceasta marfa decat cei necertificati care isi vand mierea pe piata internă. Aproape la fel este in fiecare gen de afacere.

Revenind insă la intrebarea principală, respectiv care este cea mai bună idee de afaceri in agricultură pentru 2014, fără a face o ierarhizare vă putem spune că extrapoland rezultatele fermierilor previzionate pentru anul acesta, probabil că in 2014 profituri bunicele se vor putea obtine de fermierii care vor investi in:

– cultivarea cătinei;
– plantatii de căpşuni;
– plantatii de coacăze sau afine;
– cultivarea plantelor medicinale;
– cultivarea plantelor aromatice;
– cresterea albinelor;
– ferme de capre;
– crescatorii de prepelite.

Bineinteles in spatele fiecărei afaceri de succes de acest gen se ascund anumite detalii care fac diferenta intre esec si succes. Dacă vă ganditi să investiti in 2014 in unul din domeniile mai sus mentionate vă recomandăm să vă documentati cu atentie: care sunt principalele obstacole de ordin tehnic, ce conditii trebuie indeplinite pentru a putea vinde produsele la preturi bune, care sunt clientii care oferă cele mai bune preturi si multe altele.

Celor interesati de idei de afaceri in agricultura le recomandăm să citesaca si articolul “Cele mai bune afaceri in agricultura in 2013

Reclame

2 Responses to Idei de afaceri in agricultura pentru 2014

  1. Alex says:

    Este greu sa spui care este cea mai buna idee de afacere din agricultura. Cea mai profitabila este de fapt afacerea care ti se potriveste cel mai bine. Degeaba te apuci de crescut melci daca este un proces de care nu esti incantat deloc.

  2. Mariana says:

    Plantatii de coacăze sau afine ar fi o idee buna. Am inteles ca o firma de utilaje BSK, ar fi dezvoltat o tehnologie unică de recoltare, care nu are precedent oriunde în lume. Cu eficiența confirmata în zmeură, mure și afine. Utilajul Kokan 500S înlocuiește 60 de muncitori pe zi. Probabil ca cu un astfel de utilaj, s-ar merita sa pornesti o afacere gen plantatii de coacăze sau afine. Insa merita doar daca iti cumperi un astfel de utilaj prin fonduri europene, altfel vai de ea afacere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: