S-a lansat programul de finantare a investitiilor in exploatatiile agricole din sectorul vegetal si de crestere a animalelor – Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”

Finantare agiculturaO veste bună pentru cei interesati de afaceri la tara: s-a lansat prima sesiune de cereri de proiecte prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală, 2014-2020. Fermierii pot depune incepand cu data de 20 Mai 2014 primele cereri de finanţare prin noul PNDR – Măsura 121.
Pentru prima sesiune din noul program PNDR s-au alocat 150 de milioane de euro. Sesiunea este deschisă în perioada 20 mai – 18 iulie, iar spre deosebire de anii anteriori, proiectele se depun exclusiv online.

Aproximativ 35 de milioane de euro din totalul banilor vor fi alocati finantarii fermelor de familie (50% pentru fermele vegetale și 50% pentru cele zootehnice), iar alte 15 milioane de euro vor fi alocate pentru îndeplinirea standardelor în sectorul zootehnic.
Pentru dezvoltarea fermelor de familie, suma maximă eligibilă a unui proiect este de 125.000 de euro.

Pentru exploatațiile agricole mari s-au alocat 100 de milioane de euro, din care pentru investiții în sectorul vegetal prin achiziții de utilaje 40 de milioane de euro, iar pentru construcții-montaj 10 milioane de euro.
Pentru dezvotarea marilor ferme suma maximă eligibilă a unui proiect este de 2 milioane de euro pentru un proiect de investiții care presupune lucrări de construcții-montaj și 1 milion de euro pentru unul care vizează achiziția de utilaje și echipamente.
Investițiile din sectorul vegetal vor fi finantate in limita a 1 milion de euro pentru un proiect de construcții-montaj și maxim 700.000 de euro pentru cumpărarea de utilaje și echipamente.

Măsura 121 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai bună a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare.

Categoriile de beneficiari care pot primi fonduri nerambursabile sunt:

– Persoana fizica;
– Persoana fizica autorizata, Intreprindere individuala sau Intreprindere familiala (infiintata in baza OUG nr. 44/16 aprilie 2008);
– Societate in nume colectiv – SNC (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare);
– Societate in comandita simpla  si comandita pe actiuni – SCS si SCA (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare);
– Societate cu raspundere limitata – SRL (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare);
– Societate pe actiuni – SA (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare);
– Societate comerciala cu capital privat (infiintata in baza Legii nr. 15/1990, cu modificarile si completarile ulterioare);
– Societate agricola (infiintata in baza Legii nr. 36/ 1991);
– Societate cooperativa agricola (infiintata in baza Legii nr. 1/2005);
– Cooperativa agricola (infiintata in baza Legii nr. 566/2004), – cu conditia ca investitiile realizate sa deserveasca interesele propriilor membri.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: